تا به حال برای شما پیش آمده است که وقتی موبایل را نزدیک گوش خود می گیرید، سرگیجه داشته باشید و شاید سردرد یا بی حوصلگی داشته باشید، یا شب هنگام که گوشی را نزدیک سرتان شارژ می کنید، صبح که از خواب بیدار می شوید، احساس اضطراب. به تو دست بده آیا تا به حال کلمه سار را شنیده ای؟
کلیک کنید-شاید اسم SAR را شنیده اید یا در کاتالوگ گوشی های موبایل دیده اید و از خود پرسیده اید که معنی آن چیست؟ اگر اینطور باشد باید بگوییم که SAR به معنای نرخ جذب ثابت است که از حروف اول عبارت Specific absorption rate ساخته شده است. هنگامی که بدن شما در معرض امواج الکتریکی یا فرکانس های رادیویی قرار می گیرد، بخشی از انرژی را از این امواج دریافت می کند. واحد SAR بر حسب وات بر کیلوگرم اندازه گیری می شود و معمولاً در قسمتی از بدن یا کل بدن شما اندازه گیری می شود.
SAR در گوشی به معنای میزان انرژی است که بدن انسان از امواج موبایل جذب می کند. SAR برای بدن بسیار مضر است و اغلب گزارش هایی از آسیب و بیماری ناشی از این انرژی ایجاد شده در بدن در مجلات منتشر می شود. بیشترین میزان SAR تولید شده زمانی است که تماس تلفنی برقرار می شود یا امواج Wi-Fi، 3G و 4G روشن هستند. معمولا بالاترین مقدار SAR گوشی را در بدترین شرایط اندازه گیری می کنند و به صورت عمومی اعلام می کنند.
در حال حاضر، دو استاندارد کلی برای اندازه گیری مقدار SAR گوشی وجود دارد. یکی استاندارد آمریکایی تعیین شده توسط FCC و دیگری استاندارد اروپایی تعیین شده توسط CENELEC.
در استاندارد آمریکا اجازه تولید گوشی هایی با مقدار SAR گوشی زیر 1.6 وات بر کیلوگرم بر گرم است، اما استاندارد اروپایی برای 10 گرم بدنه 2 وات بر کیلوگرم در نظر گرفته است. این بدان معناست که آمریکایی ها در این مورد سخت گیری بیشتری دارند. نکته مهم این است که نمی توان دو گوشی را با دو استاندارد متفاوت مقایسه کرد. به عنوان مثال، اگر SAR آیفون 6 در استاندارد آمریکا 1.5 و سامسونگ گلکسی اس 6 در استاندارد اروپایی 1.5 باشد، نمی توان گفت که آنها برابر هستند زیرا استاندارد آمریکا بر اساس یک گرم بدنه است، در حالی که استاندارد اروپا بر روی 10 گرم بدن انجام می شود. در این شرایط باید دو گوشی با استانداردهای مشابه را مقایسه کرد، یعنی SAR گلکسی اس 6 با استاندارد اروپایی را با SAR آیفون 6 با استاندارد اروپایی مقایسه کرد.
دلیل این استانداردسازی ها این است که سازندگان گوشی نمی توانند هر کاری که می خواهند انجام دهند. زیرا هر چه شرکت های بیشتری بتوانند SAR را افزایش دهند، آنتن دهی تلفن آنها بیشتر می شود و شاید فروش بیشتری داشته باشند. بنابراین، اگر گوشیهای معتبر خریداری میکنید، لازم نیست نگران امواج خطرناک آنها باشید، زیرا این گوشیها از فیلترهای استاندارد عبور میکنند. اما باید در مورد گوشی های چین و سایر کشورها هشدار داد زیرا این گوشی ها بدون نظارت تولید می شوند و دارای SAR خطرناک هستند.
بهترین گوشی ها از نظر امواج خطرناک SAR
هر ساله لیستی از بهترین گوشی ها از نظر SAR یا کم خطرترین گوشی ها از نظر SAR منتشر می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید گوشی های سامسونگ معمولاً در این لیست قرار می گیرند و به لحاظ رتبه بندی بالا هستند. البته SAR گوشی های حرفه ای سامسونگ کمی بالاتر است.
معیار اندازه گیری این است که SAR گوشی نزدیک گوش انسان باید کمتر از 0.66 وات بر کیلوگرم و SAR گوشی نزدیک بدن انسان کمتر از 0.67 وات بر کیلوگرم باشد. با این حساب لیست زیر ایجاد شد، این لیست توسط Phonerated.com تهیه شده است.
1- SAR گوشی The BLU Life One XL
مقدار SAR گوش: 607 وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدنه: 0.337 وات بر کیلوگرم
تلفن BLU-Life-One-X
2- SAR گوشی Samsung Galaxy Core Prime
مقدار SAR گوش: 469 وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدن: 0.323 وات بر کیلوگرم
3- SAR سامسونگ گلکسی A5
مقدار SAR گوش: 65 وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدنه: 0.48 وات بر کیلوگرم
4- SAR گوشی Samsung Galaxy Grand Max
مقدار SAR گوش: 0.335W/kg
مقدار SAR بدنه: 0.613 وات بر کیلوگرم
5- SAR گوشی Alcatel OneTouch Hero 2
سوال مهمی که اکنون مطرح می شود این است که آیا امواج تلفن همراه برای انسان مضر است یا خیر؟ هنوز هیچکس نتوانسته به صورت کاملاً علمی و تجربی در این مورد نظر قطعی بدهد، اما آنچه مسلم است این است که همیشه باید در این گونه موارد احتیاط کرد. بهتر است در هنگام خرید گوشی به SAR گوشی توجه کنید. معمولاً مقادیر SAR گوشی های مختلف در سایت های معتبری مانند GSMArena یا Phonearena نوشته می شود. علاوه بر این، قبل از صحبت با تلفن، تلفن همراه را از گوش خود دور نگه دارید، همه این موارد سلامت شما را تضمین می کند.
منبع: sartick
نظرات شما عزیزان: